Włoska zupa minestrone

Nigdy nie lubiłam zup.Wolę mięsko 😉
Ale ostatnio wyszperałam ten przepis i spróbowałam ugotować pierwszą zupę w swoim życiu.
Pycha! Pycha! Pycha! Szczególnie dlatego, że kocham makaron.
Zupa bardzo smaczna i niemiłosiernie szybka w przyrządzeniu.
Tym razem nic dodać nic ująć.

Składniki:
* 3 litry bulionu
* 2 opakowania Fix Spaghetti Napoli Knor
* 250g drobnego makaronu do zupy
* 3 marchewki
* 1 papryka czerwona
* 1 papryka żółta
* 1 papryka zielona
* brokuł
* 1 spora cebula
* 4 ząbki czosnku
* 1 łyżka bazylii
* 1 łyżka oregano
* 0,5 szklanki oliwy z oliwek

Wykonanie:
Makaron gotuje następnie odcedzam i odstawiam narazie na bok.
Wszystkie warzywa kroję w małą kostkę.
Do szerokiego garnka wlewam oliwe i wrzucam posiekaną cebule i czosnek.
Kiedy cebula i czosnek się zeszklą dodaje marchewkę i przykrywam pokrywką.
Marchewka musi być miękką i tylko wtedy dodajemy do niej papryki.
Teraz wlewam bulion i wsypuję dwa opakowania Fix…
Wsypuję przyprawy (bazylia, oregano) i gotuje ok. 10 minut aż wszystkie warzywa zmiękną.
Brokuł dziele na małe różyczki. Pod koniec gotowania dodaje je do zupy wraz z wcześniej przygotowanym makaronem i czekam aż będą miekkie.
Na wierzch zupy możesz zetrzeć ser 😉

Smacznego!!!

W przepisie tym był jeszcze seler i cukinia ale ze względu na to że nie przepadam za tymi warzywami, nie dodałam ich ale Wy możecie 😉

zupa1 zupa2

5 komentarzy do “Włoska zupa minestrone”

  1. A pewnie, że przeżyjemy 🙂

    Wiesz co, możliwe że wykorzystam Twoj przepis na muffinki – mam urodziny i chcialam upiec coś dobrego 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.