Słodka, prosta i szybka przekąska do zrobienia. Tucząca ale przecież przyjemności nigdy za wiele 😉
Składniki:
* 4 białka
* szczypta soli
* szklanka cukru pudru
Wykonanie:
Do białek dodajemy szczypte soli i ubijamy na gęstą masę. Następnie wsypujemy cukier puder i ponownie mieszamy. Gotową piane wkładamy do rękawa cukierniczego z końcówką – gwiazdka (jeśli nie mamy rękawa wystarczy łyżka;)) i formujemy wzorki jakie chcemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wkładamy blache do piekarnika na 30-35 minut i pieczemy w 140 stopniach.
Bezy są wspaniałe, ale chyba nikt nie ludzi jeść dużo :p
Nigdy nie moge sie przemóc by je zrobić
Dziękuję za komentarz 🙂 Tak, pewnie to kiedyś minie, ale niechęć do ludzi wraca często u mnie jak bumerang – nigdy nie wiem, kiedy zaatakuje.
Musisz wiedzieć, że kiedy weszłam na Twojego bloga to seryjnie dostałam ślinotoku i aż zachciało mi się coś upiec. A te bezy! Wyglądają tak pięknie jak sztuczne! Bez zastanowienia dodaję do ulubionych, bo wiem, że na pewno z niego skorzystam 😉
Pozdrawiam!