Ciasto jest genialne bez kremu ale wersje, którą Wam zaproponuje będzie z 😉
Składniki:
* 1 szklanka oleju
* 1 szklanka cukru
* 1 i 2/3 szklanki mąki
* 3 jajka
* 2 szklanki startej na dużych oczkach marchewki
* 1,5 łyżeczki sody
* 1,5 łyżeczki CYNAMONU
* 1,5 łyżeczki kakao
* 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Cukier ucieramy z olejem. Dodajemy po jednym jajku, a następnie wsypujemy stopniowo mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, kakao oraz sodę.
Dokładnie wszystko mieszamy. Na samym końcu dodajemy startą marchewkę i jeszcze raz mieszamy.
Ciasto wlewamy do blaszki o wymiarach mniej więcej 24×30 cm. Pieczemy ok. 40 minut w bardzo gorącym piekarniku – 190 stopni.
Kiedy ciasto upieczenie i będzie już chłodne w rondelku rozpuszczamy czekolade (jaką chcecie) i polewacie nią wierzch ciasta.
Ta wersja jest bez kremu. Jeśli chcecie z, to wystarczy ciasto przekroić na dwie części i jedną z nich posmarować gotowym kremem lub uruchomić fantazję i zrobić krem samemu 😉
Powodzenia i smacznego! 🙂