![img_9636 img_9636](https://cynamon.5v.pl/cache/246__320x240_img_9636.jpg)
Danie, które nie wygląda ale za to bardzo dobrze smakuje. Miało być co innego ale w czasie przygotowań do obiadu wpadłam na inny tor. To wtedy powstają najlepsze dania 😉 (Potrzeba matką wynalazków). Danie jednogarnkowe, aromatyczne i bardzo smaczne. Do szybkich nie należy ze względu na to, że każdy składnik należy najpierw osobno podsmażyć, wszystko po to aby danie uwolniło jak najwięcej smaków i aromatów. Gorąco je polecam jest idealne na jesienne obiady.
Składniki:
* pierś kurczaka
* drobiowa kiełbasa
* 4 duże ziemniaki
* duża puszka krojonych pomidorów
* 2-3 marchewki
* 2 duże cebule
* 4 duże ząbki czosnku
* szklanka bulionu warzywnego
* sól
* pieprz
* majeranek
Wykonanie:
Na dużej patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Kiedy składniki będą szkliste przekładam je do miseczki. Teraz podsmażam na złoty kolor z obu stron kiełbasę i pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka. To samo robię z ziemniakami i marchewką pokrojonymi w talarki. Tak wszystkie przygotowane składniki wrzucam na patelnie i dodaje do nich pomidory, bulion oraz przyprawy. Danie gotuję do momentu wygotowania się całej wody. Potrawa nie może być 'płynna’. Co jakiś czas wszystko mieszam tak aby nic nie przywarło do dna. Na koniec gotowania, jeśli jest taka potrzeba jeszcze doprawiam. Można też dodać odrobinę śmietany, lub sera danie zyska oryginalnego smaku.
Świetne danie na jesienne chłody. 🙂 Więcej takich wynalazków Justynko. Pozdrawiam. Danusia 🙂
Jak dla mnie wygląda bardzo apetycznie 😉
Lubię takie jednogarnkowe dania w te chłodniejsze dni. Zwykle podawane na gorąco i w dodatku sycące sprawdzają się tu idealnie 🙂