Bardzo aromatyczne i wyraźne w smaku danie…
Składniki:
- 0,5kg karkówki
- 0,5l bulionu warzywnego
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 łyżka śmietany 18%
- 2 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżeczki papryki słodkiej
- 0,5 łyżeczki papryki ostrej
- 1 łyżeczka czosnku granulowanego
- 4 ziela angielskie
- 2 liście laurowe
- sól
- pieprz
Wykonanie:
Na patelni podsmażam karkówkę pokrojoną w plastry i opruszoną solą i pieprzem. Kiedy mięso lekko się zarumieni dodaję pokrojoną w kostkę cebulkę, potem posiekany czosnek. Smażę aż cebulka się zeszkli.
Dodaję bulion, wszystkie przyprawy, koncentrat oraz sos sojowy i śmietanę. Gotuję wszystko do momentu aż mięso zrobi się miękkie a sos się zredukuję i zgęstnieje ok. 40minut.
Smacznego 🙂
![dav dav](https://cynamon.5v.pl/cache/317__320x240_karkowka_0.jpg)