Tym razem prosty przepis na obiad mojej mamy. Z przygotowaniem wszystkiego myślę, że zajmie Ci to godzinkę. Danie jednogarnkowe. Wrzucasz i czekasz aż wszystko zmięknie. Genialna opcja dla mających mało czasu
Składniki:
* 2 cukinie
* 0,5 kg cebuli
* 0,5 kg parówek/kiełbasy/mięsa (u mnie parówki)
* 0,5 kolorowych papryk (czerwona, zielona, żółta)
* 0,5 kg pomidorów/1 duży słoiczek koncentratu pomidorowego (u mnie koncentrat)
* szklanka wody
* sól
* pieprz
* chilli
Wykonanie:
Cebule kroje w paski (inne warzywa również) i podsmażam na oliwie a kiedy się zeszkli dodaje pokrojone papryki. Bardzo często mieszam tak aby nic nie przywarło do spodu garnka. Następnie dodaje cukinie i czekam aż wszystko zmięknie.
Teraz czas na parówki, które kroję i również wrzucam do garnka, wlewam również wodę, przyprawiam do smaku, przykrywam garnek pokrywką i gotuję ok 5-10 minut. Po upływie tego czasu można dodać pomidory i gotować jeszcze ok. 3-4 minut. Jeśli jednak ich nie używasz dodaj przed końcem gotowania koncentrat, dokładnie wymieszaj i zajadaj!
(Pomidory wcześniej należy sparzyć, obrać ze skórki pokroić w kostkę i wrzucić do garnka).


bardzo lubie to danie!
i robie je praktycznie w taki sam sposob, z takimi samymi dodatkami 
ja też bardzo lubię, niedawno robiłam i miałam na przynajmniej dwa dni. śliczny kolor:)
Moja mama też lubi robić tego typu dania
Uwielbiam leczo późnym latem, obowiązkowo chociaż raz w sezonie
kwintesencja letnich smaków w jednym talerzu
pyszności
u mnie to też Mama specjalizuje się w leczo
domownicy zajadają aż miło
Mniam! Uwielbiam leczo ;))