Postanowiłam wprowadzić nowy wątek na blogu. Mianowicie, ze względu na to że nie wszyscy mają czas i ochotę piec wszystko od podstaw, będę testowała gotowe ciasta itd z 'torebki’. Gotowe produkty, których jest multum. Mieszanka, którą wystarczy tylko z czymś wymieszać i gotowe. Przekonamy się co warto a czego nie kiedy czas jest ograniczony albo mamy lenia 😉
Przekonamy się czy w ogóle warto jeść coś z szybkiej do zrobienia mieszanki czy lepiej poświęcić troche czasu i wysiłku i zjeść coś 'normalnego’ 🙂
Pierwsza na ogień poszła słynna Panna Cotta, której reklamy mamy zaszczyt ostatnio tak często oglądać. Otóż nie polecam ;p
Zrobiłam, schłodziłam i….
…jeśli to jest panna cotta to smaczego.
Jest rozlazła, zważona i się rozlewa. W dodatku nie chce wyjść z foremki.
Osobiście nie polecam ale może ktoś ma odwagę spróbować.
Osobiście ja niedawno też ją zrobiłam i wyszła fajna, twarda (prawie jak galaretka) może to kwestia czasu chłodzenia? U mnie stała w lodówce cały dzień 😉
a jak zrobic normalnie Pannę Cottę? Da się tak z normalnych składników w domu?
trudny przepis?
Ja zrobiłam i wyszła bardzo dobrze. Jednak nie polecam ze względu na chemię i cenę. Zrobienie samodzielnie od podstaw jest o wiele tańsze, tak samo proste i szybkie.
pozdrawiam
Właśnie zniszczyłaś moje marzenia o tym że spróbuję tego przysmaku zrobionego z proszku;D
Ja robię panna cotę od podstaw. Nie jest to trudne ani pracochłonne, więc nie wiem, czemu robią takie banalne desery w proszku…
Będę tu wpadać częściej, może znajdę jakieś nowe przepisy! 🙂
Ja robiłam panna cotę ale w wersji odchudzonej dla diety dukana. W smaku ? hmmm nawet całkiem całkiem lecz mnie nie zachwyciła i też bardzo opornie z miseczki mi odchodziła (a w reklamie to tak ładnie od razu wychodzi heh)