Ta sałatka jest doskonałą przekąską lub dodatkiem do mięsa. Serdecznie polecam 🙂
Potrzebne będą:
* pomidorki koktajlowe
* 1 opakowanie sera feta
* sałata lodowa
* czerwona cebula
* 1 puszka kukurydzy
* zielony ogórek
* sos grecki i koperkowy Knorr
Wykonanie:
Wszystkie warzywa dokładnie myjemy 😉
Sałate lodową rwiemy na kawałki.
Fete kroimy w kosteczke ok. 1 cm
Pomidorki, ogórka kroimy na pół (ogórka nie obieramy ze skórki), natomiast cebule na półkola. Wszystko posypujemy kukurydzą z puszki i polewamy wyrobionym sosem knorr.
Sos rozrabiamy wg instukcji pół na pół tzn. pół saszetki greckiego oraz pół koperkowego. Wszystko dokładnie mieszamy. Polewamy 10 minut przed podaniem aby smaki miały okazje chociaż troszkę się przegryźć.
Do sałatki można również dodać oliwki i czerwoną paprykę świeżą lub konserwową pokrojoną w paseczki 🙂
Życzę smacznego.
Robiłam ostatnio podobną sałatkę, tylko dodałam nie ser feta a kuleczki mozarelli i parę składników się pozmieniało. Uwielbiam takie świeże sałatki, a nie te ociężałe, mrożone, z mnóstwem majonezu, a fee. 🙂 Lubię takie słodkawe sałatki jak na przykład Coleslaw. Masz może przepis na jakąś sałatkę w tym guście? 🙂
I mam jeszcze jedno pytanie: czy robiłaś kiedyś ciasto co się Miodowcem zwie (bądź Miodownikiem)? Takie trzywarstwowe, z 2 warstwami kremu na bazie kaszy manny. Bo mam super przepis ciasto wychodzi pycha, mogę je zaliczyć do moich ulubionych. 😀