A oto kolejna część obiadu 😉 Złociste ziemniaczki to idealny dodatek do obiadu a jeśli trafimy na słodkie ziemniaki, to można jeść je same. Z dodatkiem ziół – są idealne. Najważniejsze jest to, że potrzebujecie tylko ziemniaczków i kilka ulubionych ziół i przypraw. Ja użyłam oregano, bazylię, sól, pieprz i jednego ząbka czosnku, przekrojonego na pół, którego wrzuciłam do ziemniaków – podczas pieczenia zapach czosnku rozniósł się po nich i zrobiły się jeszcze bardziej aromatyczne.
Przepis na 2 osoby.
Składniki:
* 5 średnich ziemniaków
* łyżka bazylii
* łyżka oregano
* łyżka oliwy
* 1 ząbek czosnku
* 0,5 łyżeczki soli
* 0,5 łyżeczki pieprzu
Wykonanie:
Jedyne co musicie zrobić w tym przepisie to obrać ziemniaki, pokroić je posypać przyprawami, polać olejem, wrzucić do nich czosnek przekrojony na pół, wymieszać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 1 godzinę. Kontrolujcie co jakiś czas ich miękkość 😉
Smacznego!
bardzo lubię:) robię podobnie:)
Uwielbiam takie smażone ziemniaczki!