Banalnie proste w wykonaniu. Potrzeba zaledwie trzech składników. Idealne na zaspokojenie ochoty 'na coś słodkiego’. Chrupiące, lekko słodkie a najlepsze kiedy są jeszcze ciepłe. Przygotowanie ich to zaledwie 5 minut a pieczemy je tylko do momentu zarumienienia się ciasta francuskiego. Dzięki brzoskwini brzegi są chrupiące a środek wilgotny. Szybki i dziecinnie prosty pomysł na deser/przekąske do kawki lub herbatki.
Składniki:
* puszka brzoskwiń
* opakowanie ciasta francuskiego (2 jeśli chcesz wykorzystać całą puszke brzoskwiń)
* cukier puder
Wykonanie:
Ciasto francuskie dzielę na równe kwadraciki. Brzoskwinie kroję na plastry o średniej grubości (to już zależy od Was) i po jednym kawałku układam na cieście. Wszystko układam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładam ją do pekarnika nagrzanego do 190 stopni na 9 minut. Po tym czasie ciastka wystarczy wyjąć z piekarnika, ułożyć na talerzu i posypać cukrem pudrem.
W ten oto sposób mamy niezliczoną ilość cieplutkich smakołyków 😉



Uwielbiam ciasto francuskie. Pyszne są z brzoskwiniami i bardzo apetycznie wyglądają. 🙂
Super smaczny i szybki pomysł na ciasteczka :))
Urocze ciasteczka i pyszne 😉
Urocze i pyszne !
pyszne ciacha:D
widzę zmiany na blogu – ciekawie:D
pyszne ciacha i szybkie:)
widzę zmiany na blogu – pozytywne:)
mogłabym jeść i jeść 🙂
Koniecznie muszę takie upiec, boooskie <3
Prościej się nie da, ale po co utrudniać sobie życie. Idealny pomysł na błyskawiczne zaspokojenie smaka na słodkości
Super pomysł na ciastka. Zaraz biorę sie do roboty . Dzięki i pozdrawiam
Fajny i szybki pomysł. 🙂
ale 190 stopni bez termo obiegu??? 🙂
Bez 😉 Jeśli z termoobiegiem to proponuję 180 stopni.